terug naar de filmstunts pagina veiligheid tijdens stunts Daring Dantes op TV
on set service stunt workshops voor scholieren English filmstunts website contact met het stuntteam
autostunt

 

Autostunts

Stunts met auto's behoren tot de gevaarlijkste stunts die u uit kunt voeren op uw filmset. Er kan zoveel mis gaan en het ongeluk zit vaak in een heel klein hoekje. Uw crew is druk bezig het mooist mogelijke shot van de stunt te maken en verliest daarbij de veiligheid nog wel eens uit het oog. Gelukkig waakt Dantes Stunts over hun veiligheid.
Maar ook onze eigen veiligheid is tijdens autostunts van groot belang. Het laatste wat u wilt is gewonde of erger op de set. Ons werk begint daarom al ver voor de opnamedag. We stellen een veiligheidsplan op en prepareren het voertuig. Dat laatste kan varieren van alleen het onklaar maken van de airbag tot het volledig ombouwen van de auto met professionele rolkooi, racetankje, kuipstoel, vierpuntsgordels, dodmansknop en zelfs, indien een auto tijdens de stunt te water raakt, een volledige dubbel uitgevoerde perslucht installatie. In de voorbereidingen wordt niets aan het toeval over gelaten zodat op de dag van de opnamen een optimaal resultaat behaald kan worden. Daarom wordt Dantes Stunts regelmatig ingehuurd voor extreme autocrashes voor grote internationale producties.
Maar ook voor precisie rijden kunt u bij ons terecht. Onze stuntmensen zijn getraind om uw voertuigen op de milimeter precies te manoeuvreren. Achtervolgingen, slippen, precies mis en zelfs auto rijden op twee wielen zijn voor ons geen probleem.