Extreme stunts voor festivals en evenementen.

 

Spectaculaire stunts kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de entertainment voor ieder evenement. Stunts staan garant voor veel extra bezoekers en vormen vaak de climax van een evenement.

Met ruim 30 jaar ervaring heeft Dantes Stunt Services de expertise om ook uw evenement de spanning en sensatie te bezorgen die het verdient. Dankzij de vakkundige voorbereiding en gedegen planning weet u dat de stunt een succes zal zijn,  maar uw publiek zal gespannen toekijkt en zich afvragen of het allemaal goed af zal lopen.

Dantes Stunts biedt een groot aantal stunts voor ieder type evenement op ieder type terrein. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Neem voor verdere vragen of eigen ideeën gerust contact met ons op. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Jumps

Stelt u zich eens voor: In de aanloop naar uw evenement kondigt u in de pers aan dat iemand met een auto over de feesttent gaat springen. De meeste mensen zullen het niet geloven en het weg lachen. Maar tijdens de opbouw van uw evenement komen ze toch maar even kijken. En ja hoor! Naast de feesttent wordt een gigantische schans gebouwd. Zou het dan toch waar zijn? Wat in ieder geval waar is, is dat uw evenement straks uitverkocht is. En de autosprong zelf? Laat dat maar aan Dantes Stunt Services over.
Is er geen feesttent aanwezig of kan om een andere reden niet over de feesttent worden gesprongen? Geen nood! Er is vast wel iets leuks en origineels te bedenken om overheen te vliegen met de auto. Ook geweldig is een brandende autosprong. Gewoon door de lucht. Zeker in de avond is het een schitterend schouwspel om de auto brandend hoog door de lucht te zien vliegen. Daar kan geen vuurwerkshow tegenop!
Voor u als organisatie is het natuurlijk wel van belang dat dit alles veilig gebeurd. En uiteraard is dat ook voor ons zeer belangrijk. De auto wordt vooraf professioneel uitgebalanceerd, voorzien van een rol-kooi, vierpunts-gordel, kuipstoel, etc. etc.
Ook de stuntman zelf is volledig beschermd met helm en nek-brace uit de formule 1 racewereld. Een aansluitende body protector, brandvertragende kleding en wat al niet meer.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de auto sprong goed en veilig te doen laten verlopen. Maar dat hoeft uw publiek natuurlijk niet te weten. Laat hun maar in spanning genieten van de waan dat het echt allemaal extreem gevaarlijk is.

Crashes

Houdt uw publiek van het wat ruigere stuntwerk? Dan zijn dit de juiste stunts voor uw evenement!

Voorbeeldje; Zet vier auto’s op een rij en rijd er met een vijfde auto hard op in. Het effect is verbluffend. De rijdende auto slaat rechtstandig over de kop en land op de vier geparkeerde auto’s. Uiteraard gaat dit alles gepaard met mooie vuureffecten op het moment van de klap. Een supermooi gezicht tegen schemering aan, op het einde van de dag. En een mooie finale van uw evenement.

De geparkeerde auto’s kunnen we eerder op de dag gebruiken voor andere autostunts zoals de Sidewinder , de Salto Mortale of de Roll-over-crash.

 

 

Smashes

Er is een perfecte smash voor elk evenement. Neem de Drive Through bijvoorbeeld. Een stunt met veel volume die het dus vooral goed doet waar het publiek iets verder van de stunt af zit. Zoals een circuit bijvoorbeeld.

Voor aanvang van de stunt worden één of meerdere bussen geplaatst. Dit is een precies en secuur werkje. Hier is ook zwaar materiaal voor nodig. Voor aanvang van het evenement zijn de bussen reeds geprepareerd op de locatie zelf,

Maar als alles voorbereid en geplaatst is heeft u een fantastische stunt voor uw evenement. En door de voorbereidingen geheel veilig en verantwoord.

De auto rijdt naar zijn begin positie en doet een warm-up run om het publiek op te warmen. Ondertussen verteld de speaker alles over de gevaren van deze stunt, en over wat er allemaal mis kan gaan. En dan rijdt de auto dwars door de bus(sen) heen. Na een geweldige explosie op eerste moment van impact veranderd de auto in een vuurbal. Het publiek ziet de vuurbal door de bus(sen) stuiteren en houdt de adem in. Al dat vuur! Was dat wel echt zo gepland?

 

 


Veiligheid

Een stunt of stuntshow kan een enorm succes zijn en zorgen voor veel publiciteit en vermaak. Maar als dingen fout gaan kan het ook een dramatisch effect hebben met grote impact op publiek en organisatie. Denk maar aan het drama met de monstertruck in Haaksbergen. Dantes Stunts is zich hier terdege van bewust en zorgt daarom ten aller tijden voor voldoende veiligheidsmaatregelen. Zo staan er altijd voldoende goedgekeurde brandblussers en branddekens op afgesproken plekken, worden de auto's voor aanvang op een dag voorafgaande aan uw evenement rustig en secuur geprepareerd, en nemen wij voor aanvang van het evenement precies met u door waar wel en geen publiek kan staan en waar hekken geplaatst dienen te worden. Ook rijden wij ten aller tijden langs het publiek en dus nooit op het publiek af. Het spreekt voor zich dat alle betrokkenen bij de show volwassenen zijn.
Bij iedere stunt zorgt een stunt coördinator voor de veiligheid. Deze persoon heeft geen andere taak dan toezien op de veiligheid. Deze persoon geeft ook het teken dat de stunt kan beginnen. Alle stunt coördinatoren binnen Dantes Stuntshows zijn in het bezit van een geldige BHV of EHBO diploma en hebben minimaal 8 jaar ervaring met stunts voor show en evenementen. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen verzekeren wij de show en vrijwaren wij u als organisatie voor de gevolgen van de show of stunt.