terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
Chinese Table & Ramp extreme auto en motor timing stunt
 

Chinese table & ramp

U kondigd een spannende, super gevaarlijke, sensationele timing stunt aan met een auto en een motor. Meer kunt u er niet over vertellen want het in detail uitleggen van deze stunt is zeer moeilijk. Eigenlijk zijn het drie stunts die binnen één seconde heel precies en gracieus in elkaar over lopen. Dit is dan ook een stunt die uw publiek eigenlijk vaker dan één keer moet zien. Want het is zeer complex en er geberud heel veel tegelijk.
Bij aanvang van de stunt zien we een twee meter hoge motorschans op het terrein staan. Vijfenwintig meter na de schans staat een man op een hoge kruk van ook ongeveer twee meter hoog. Een motorrijder zal via de schans over de man die op de kruk staat heen gaan springen. Dit kan alleen niet zolang die man op die kruk staat. Dit kan alleen als de man op het moment dat de motor over hem heen komt niet meer op de kruk staat maar dan plat op de grond ligt. Daar moet een derde stuntman voor zorgen. Hij komt in een auto op de kruk af. Tegelijkertijd dat de motor van rechts vertrekt vertrekt de auto van links. Deze stuntman in de auto moet bij de man op de kruk zijn voordat de motorrijder daar is. De auto rijdt de kruk onder de man vandaan waarna de stuntman die op de kruk stond omlaag begint te vallen. Precies op het moment dat de man die op de kruk stond op de grond ligt vliegt de motor over hem heen. De auto moet dus iets voor de motor bij de kruk zijn. Maar ook weer niet te vroeg want de auto knalt een fractie van een seconde nadat hij door de kruk is gereden in de schans (uiteraard gaat dit gepaard met een mooie vuureffect). De auto mag dus niet eerder bij de schans komen dan dat de motor 'los' is van de schans.
Gracieus en elegant! Een precisie stunt die het best tot zijn recht komt als het publiek op iets grotere afstand staat. Men ziet dan beter alles precies op het juiste moment gebeuren en in elkaar over gaan dan wanneer men er heel dicht op staat.
Deze stunt kan tijdens een evenement in een paar minuten worden opgebouwd en uitgevoerd. Voor aanvang van het evenement hebben wij echter wel een aantal uren nodig om de afstanden en de timing precies goed te krijgen. Dit moet op exact dezelfde plek gebeuren waar de stunt tijdens het evenement plaats vindt.
Dit is een viermans stunt. Eén man in de auto, één man op de motor, één man op de kruk, en een vierde persoon voor veiligheid en coordinatie.
Als de auto op de motor klap, of de motor op de man op de kruk, zijn de gevolgen niet te overzien. Als organisator weet u echter dat dat niet zal gebeuren, want u heeft de repetities voorafgaande aan het evenement gezien. Uw publiek weet echter niets van deze repetities en zal zich zeker afcragen of dit zal lukken, en of het uberhaupt wel allemaal kan. Tot het, na enkele 'mislukte oefenruns' een perfecte, zeer mooie timingstunt te zien krijg.