terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
Een 360 graden auto frontflip
 

Auto frontflip

De frontflip, het nieuwste van ht nieuwste op het gebied van spektaculaire freestyle motorcross stuntshows. Maar het kan nog veel gekker! Een frontflip met de auto. De bezoeker van uw evenement zal vooraf de aankondigingen van de stunt in persberichten en op sociale media niet helemaal geloven. Het publiek zal tijdens de stunt hun eigen ogen niet geloven. En na afloop van uw evenement zal het meest gehoorde woord 'ongelovelijk' zijn.
Om deze stunt uit te kunnen voeren is veel ruimte en veel voorbereiding nodig. Op het evenemententerrein wordt een hele hoge, zware schans zeer secuur geplaatst. Bovenop de schans worden twee piperamps gelast. Een mooi gezicht dat het spektakel dat u tijdens uw evenement beloofd duidelijk en onmiskenbaar aankondigd.
Op de dag van het evenement staat een volledig geprepareerde auto klaar voor de frontflip. Het meest op het oog springende aan deze auto is de pijp, die achter door de auto is gestoken en aan de rollkooi is gelast. Als het moment daar is, en uw publiek zich massaal rond de hyoge schans heeft verzamelt, rijdt de auto met hoge snelheid de schans op. De auto rijdt precies tussen de twee piperamps door, maar de kont van de auto wordt door de pijp die aan de auto is bevestigd door de piperamps omhoog gegooit. Deze energie werkt door tijdens de gehele sprong van de auto. De auto zal hierdoor draaien en, als alle berekeningen kloppen, precies op zijn wielen op een valbed landen. Uw publiek zal helemaal uit hun dak gaan en hier zal nog vele jaren over nagepraat worden.
Voor u als organisatie is het natuurlijk wel van belang dat dit alles veilig gebeurd. En uiteraard is dat ook voor ons zeer belangrijk. De auto wordt vooraf professioneel uigebalanceerd, voorzien van een rollkooi, vierpuntsgordel, kuipstoel, racetank en veiligheids schakelaar. Ook de stuntman zelf is volledig beschermd met helm en nekbrace uit de formule 1 racewereld. Een aansluitende body protector, brandvertragende kleding en wat al niet meer.
Alles wordt vooraf nauwkeurig berekend en een volledig veiligheidsteam staat klaar om in te grijpen waar dat nodig is. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de auto front flip goed en veilig te doen laten verlopen. Maar dat hoeft uw publiek natuurlijk niet te weten. Laat hun maar in spanning genieten van de waan dat het echt allemaal extreem gevaarlijk is. 'Dat ging maar net goed vorig jaar!' Is de beste reclame om te zorgen dat uw publiek ook volgend jaar weer masaal naar uw evenement zal komen.