terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
Autosprong over feesttent
 

Autosprong

Stelt u zich eens voor: In de aanloop naar uw evenement kondigd u in de pers aan dat iemand met een auto over de feesttent gaat springen. De meeste mensen zullen het niet geloven en het weg lachen. Maar tijdens de opbouw van uw evenement komen ze toch maar even kijken. En ja hoor! Naast de feesttent wordt een gigantische schans gebouwd. Zou het dan toch waar zijn? Wat in ieder geval waar is, is dat uw evenement straks uitverkocht is. En de autosprong zelf? Laat dat maar aan Stuntteam Daring Dantes over.
Voor de autosprong is uiteraard een lange aanloop nodig. De auto verlaat de schans met een snelheid van, afhankelijk van de details, ongeveer 80 km/uur. De auto land aan de andere kant van de tent op autowrakken.
Is er geen feesttent aanwezig of kan om een andere reden niet over de feesttent worden gesprongen? Geen nood! Er is vast wel iets leuks en orgineel te bedenken om overheen te vliegen met de auto. Of we doen een brandende autosprong. Gewoon door de lucht. Zeker in de avond is het een schitterend schouwspel de auto brandend hoog door de lucht te zien vliegen. Daar kan geen vuurwerkshow tegenop.
Voor u als organisatie is het natuurlijk wel van belang dat dit alles veilig gebeurd. En uiteraard is dat ook voor ons zeer belangrijk. De auto wordt vooraf professioneel uigebalanceerd, voorzien van een rollkooi, vierpuntsgordel, kuipstoel, racetank, veiligheids schakelaar en zelfs, als de autosprong over water is, een dubbel uitgevoerde persluchtinstallatie. In het laatste geval is ook een kompleet reddings duikteam aanwezig in het water.
Ook de stuntman zelf is volledig beschermd met helm en nekbrace uit de formule 1 racewereld. Een aansluitende body protector, brandvertragende kleding en wat al niet meer.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de auto sprong goed en veilig te doen laten verlopen. Maar dat hoeft uw publiek natuurlijk niet te weten. Laat hun maar in spanning genieten van de waan dat het echt allemaal extreem gevaarlijk is.