terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam show stuntteam in engels
Motor botsing stunt
 

Catapult jump

Bij uw evenemententerrein bevindt zich een groot meer, of een brede rivier. U kondigd via de pers en socials media aan dat iemand met een motor over het water zal springen. Er zal veel gespeculeerd worden. Dat kan toch nooit! Helemaal naar de overkant springen. Dat is duidelijk veel te ver. Langzaam komt er steeds meer informatie naar buiten over de gigantische motorsprong, en er lijken voorbereidingen getroffen te worden voor een enorme aanloop. Zou het dan allemaal toch echt waar zijn?
Eén ding is zeker. Op de dag van uw event zal het tien rijen dik helemaal vol met mensen staan. Want wat er ook gaat gebeuren; niemand wil dit missen.
Op de dag van het evenement, als de mensen zich al massaal bij het water gemeld hebben wordt een heel klein schansje aan de rand van het water opgebouwd. De verwarring is kompleet. Dit kan nooit! Even later begint de motorstuntman zijn motor warm te draaien. De spanning stijgt. Gaat hij het dan toch echt proberen?
Vlak voor de aanloop parkeert een collega zijn auto onhandig voor de schans, hij blokkeert daarmee de sprong voor zijn collega, die inmiddels de aanloop heeft ingezet alsof hij zich niet bewust is van de geparkeerde auto die in de weg staat. Met een enorme klap, en veel vuur, slaat de motor te pletter op de geparkeerde auto. De stuntman schiet over de auto en land ongeveer 20 meter verderop in het water. Een gigantische stunt, die de motorsprong over het water, die was beloofd, direct doet vergeten.
Indien geen water voorhanden is kan ook met een valbed gewerkt worden. Het verhaal met de sprong over het water gaat dan niet meer op. In dat geval is het een demonstratie die laat zien hoe heftige aanrijdingen tussen een auto en een motor voor film gedaan worden. In dat geval is wel enige opbouw tijd noodzakelijk. Indien er met water gewerkt wordt is de opbouwtijd nihil.