terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
T bone dive auto stunt crash
 

Side Winder Auto stunt

Houdt uw publiek van het wat ruigere werk? Dan is dit de stunt voor uw evenement! Auto over de kop Dantes stijl! Er wordt een schansje geplaatst zoals je zou verwachten bij een normale auto over de kop stunt. Maar vervolgens wordt een auto aan het einde van de schans geplaatst. Een auto klapt in volle vaart via de schans op deze auto, en gaat vervolgens heftig over de kop. Uiteraard leent deze stunt zich uitstekend voor een mooie vuureffect op het moment van impact. Een mooie schouwspel zowel overdag als tijdens de schemering, en een fantastische afsluiting van uw evenement. Hier kan geen vuurwerk show tegenop. Dit is vuurwerk, knallen spanning en sensatie alles in één!
Indien gewenst kan de geparkeerde auto's eerst voor een andere stunts gebruikt worden. Wij hebben nog veel meer autostunts die als mooie aanloop kunnen dienen naar de grote climax; de Side winder stunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een roll over crash (auto over-de-kop) of een salto mortale crash. Ook kan de sidewinder crash uitstekend als opwarm stunt voor een T-Bone dive dienen.
Voor dese stunt s redelijk veel ruimte nodig. De auto raakt de geparkeerde auto met 80 km/uur en moet daar voldoende aanloop voor hebben. De auto vliegt vervolgens over de geparkeerde auto en gaat daar achter, na landing heftig over de kop, vervolgens is nog eens een grote veiligheidsmarge nodig.
De iopzettijd is ongeveer 10 minuten. Deze stunt hoeft dus niet voor aanvang van het evenement opgebouwd te worden maar dit kan tijdens het evenement gebeuren.
Voor u als organisatie is het natuurlijk wel van belang dat dit alles veilig gebeurd. En uiteraard is dat ook voor ons zeer belangrijk. De auto wordt vooraf voorzien van een rollkooi, vierpuntsgordel, kuipstoel, racetank en veiligheids schakelaar. Ook de stuntman zelf is volledig beschermd met helm en nekbrace uit de formule 1 racewereld. Een aansluitende body protector, brandvertragende kleding en wat al niet meer.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de Side winder crash goed en veilig te doen laten verlopen. Maar dat hoeft uw publiek natuurlijk niet te weten. Laat hun maar in spanning genieten van de waan dat het echt allemaal extreem gevaarlijk is.