terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
Auto rijdt door bussen
 

Drive through ....

....maar niet Mc Donalds stijl. Dit is drive through stunt stijl.
Door het grote volume is deze stunt zeer geschikt voor evenementen waar veel ruimte is en het publiek iets verder van de stuntarena af zit.
Laat uw publiek de tijden van Alain Vincx en Thierry Allard herleven met deze harde, grote stunt die Alain Vincx in de jaren '80 het leven kostte op het circuit van Zantvoort.
Voor aanvang van deze stunt dienen een of meerdere bussen nauwkeurig in de stuntarena geplaatst te worden. Dit vergt groot materiaal en kost tijd. Ook dient vooraf veel werk aan de bussen verricht te worden als voorbereiding op de stunt. Dat gebeurd op een dag voorafgaande aan het evenement op de locatie zelf. Maar als alles eenmaal op zijn plek staat heeft u een zeer heftige stunt op uw evenement. En door de juiste voorbereidingen geheel veilig en verantwoord.
De auto rijdt naar zijn startpositie toe en doet vervolgens een warm-up aanloop. Dit alles om het publiek voor te vereiden op de stunt. De speaker verteld ondertussen dat de auto dwars door de bus(sen) heen zal rijden, en wijst op de vele gevaren die dat met zich mee brengt. Dan komt de auto 'voor het eggie' op de bus(sen af. Met een enorme klap rijdt de auto de (eerste) bus in. Als een grote vuurbal rijdt de auto vervolgens door de bus(sen) heen. We zien de auto niet meer. We zien alleen een enorme vuurbal die zich door de bus(sen) heen beweegt, terwijl de auto zich door de bus(sen) beweegt. Het publiek houdt zijn hart vast. Al dat vuur! Gaat dit wel helemaal goed?
Voor u als organisatie is het natuurlijk wel van belang dat dit alles veilig gebeurd. En uiteraard is dat ook voor ons zeer belangrijk. De auto wordt vooraf professioneel uigebalanceerd, voorzien van een rollkooi, vierpuntsgordel, kuipstoel, racetank en veiligheids schakelaar. De bussen worden vooraf heel nauwkeurig geprepareerd. Van buiten af is shier niets van te zien.
Ook de stuntman zelf is volledig beschermd met helm en nekbrace uit de formule 1 racewereld. Een aansluitende body protector, brandvertragende kleding en wat al niet meer.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de drive through auto stunt goed en veilig te doen laten verlopen. Maar dat hoeft uw publiek natuurlijk niet te weten. Laat hun maar in spanning genieten van de waan dat het echt allemaal extreem gevaarlijk is.