terug naar showstunts hoofdmenu komplete stuntshow boeken stunt videos stuntfoto's
veilige stuntshow sponsoren van stuntteam filmstunts van ons team contact met stuntteam stuntteam in engels
extreme timing stunt auto onder vrachtwagen
 

Jump! Low bridge

Een stunt die uw publiek vol verbazing en ongeloof achter zal laten. Hebben we net echt gezien wat we denken gezien te hebben? Kan dit echt?
De act begint met de aankondiging van een stunt waarbij een stuntman met een auto tegen een trailer aan zal rijden. Hierdoor zal het dak van zijn auto afslaan en de auto als cabrio aan de andere kant onder de trailer vandaan komen (In de Vlaamse film 'Het tweede gelaat' voeren wij deze stunt uit). Het lijkt echter allemaal mis te gaan. Iemand heeft van tevoren alles niet goed opgemeten en de auto blijkt iets te hoog om de stunt succesvol uit te kunnen voeren. Als echter een tweede stuntman op het dak van de auto gaat staan blijken de veren net genoeg ingedrukt te worden dat de hoogte correct is. Alleen ... die man kan daar toch onmogelijk blijven staan? De auto rijdt naar zijn begin positie met de tweede man nog altijd boven op de auto. Dan zet de auto ook nog eens daadwerkelijk de aanloop in. Dit kan toch niet! De man zal te pletter slaan tegen de trailer!
De auto rijdt met hoge snelheid tegen de trailer aan. De auto wordt gescalpeerd door de lage trailer. De man die tijdens het rijden op het dak van de auto staat springt nog net op tijd omhoog om niet door de trailer geraakt te worden. Doordat de voorwaardse snelheid van de man die op de auto stond gelijk is aan die van de auto zelf vliegt de man over de trailer heen. Aan de andere kant van de trailer land hij keurig in de net ontstane cabriolet. Naast zijn collega, die de auto reed en net op tijd gebukt heeft. Het publiek zal luidt toegejuichd worden door het publiek, dat altijd zal blijven twijfelen of dit echt was, of toch een truc.
Echt is het, en echt gevaarlijk kan het ook zijn. Hoewel de natuurkunde laat zien dat dit zondermeer klopt en kan, dient deze stunt zeer zorgvuldig voorbereidt te worden en laten we hierbij niets aan het toeval over. De ondergrond moet verhard en goed vlak zijn. We rijden niet tegen de zon in om verblinding te voorkomen. En zowel de auto als ook de trailer dienen voor deze stunt zeer secuur te worden geprepareerd. Tot slot dient alles vooraf heel precies uitgemeten te worden. En een groot deel van deze werkzaamheden dienen op een dag voorafgaande aan het evenemement op het evenemententerrein plaats te vinden.
Maar als het moment daar is betaald deze arbeid zich dubbel en dwars terug. Een unieke stunt die uw publiek zeker nooit eerder te zien kreeg en die men er toe zal bewegen ook volgend jaar weer naar uw evenement te komen.